Home / Schoonmaak school

Schoonmaak school

  • Beste prijs-kwaliteit
  • Afspraak = afspraak
  • Eén vast aanspreekpunt
  • Representatieve professionals

 

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Schoonmaak van uw school door Allpro

Een schone school is van groot belang voor het welzijn van leerlingen en de docenten. Hierbij gaat het niet alleen om het schoonmaken van klaslokalen, maar ook om het reinigen van sanitaire voorzieningen, gangen, trappenhuizen, sportzalen en andere gemeenschappelijke ruimtes.

Door een professioneel schoonmaakbedrijf in te huren voor de schoolschoonmaak kan de hygiëne en veiligheid van de leeromgeving worden gegarandeerd.
Allpro, het betaalbare en betrouwbare schoonmaakbedrijf staat graag voor u klaar.

Belang van professionele schoonmaak voor uw school

Een professioneel schoonmaakbedrijf voor scholen kan een belangrijke rol spelen bij het garanderen van een schone en hygiënische leeromgeving. Scholen hebben te maken met grote aantallen leerlingen en personeel, waardoor de kans op verspreiding van ziektekiemen en bacteriën groot is. Het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf kan daarom helpen om de verspreiding van ziekten te voorkomen en de gezondheid van leerlingen en personeel te beschermen.

Daarnaast heeft een professioneel schoonmaakbedrijf de kennis, vaardigheden en apparatuur om een grondige en efficiënte schoonmaak uit te voeren. Zij beschikken over gespecialiseerde reinigingsmiddelen en -technieken om de hygiëne en veiligheid van de leeromgeving te waarborgen. Bovendien zijn zij op de hoogte van de schoonmaakprotocollen en regelgevingen die specifiek zijn voor scholen.

Het inhuren van een schoonmaakbedrijf kan ook bijdragen aan de uitstraling van de school. Een schone school zorgt voor een professionele en verzorgde uitstraling en kan bijdragen aan het imago van de school. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn bij het aantrekken van nieuwe leerlingen of personeel.

Een schoonmaakbedrijf kan op verschillende manieren worden ingezet, afhankelijk van de behoeften van de school. Zo kunnen zij periodieke schoonmaakdiensten aanbieden, zoals dagelijkse reiniging van klaslokalen en sanitaire voorzieningen. Daarnaast kunnen zij ook dieptereiniging en desinfectie uitvoeren, bijvoorbeeld na een virusuitbraak of tijdens de schoolvakantie.

 

Wat kunt u als school zelf doen om het schoon te houden?

Naast het inhuren van een professioneel schoonmaakbedrijf, kunt u als school zelf ook bijdragen aan het schoonhouden van de school. Hierbij gaat het om het creëren van een cultuur waarin schoonmaken en hygiëne standaard is. Dit kan bijvoorbeeld door leerlingen en personeel te stimuleren om afval in de prullenbakken te gooien en handen regelmatig te wassen. Ook het schoonmaken van het eigen bureau of klaslokaal kan worden gestimuleerd.

Daarnaast kan uw school zorgen voor goede schoonmaak faciliteiten. Denk hierbij bijvoorbeeld aan voldoende prullenbakken op strategische plekken, sanitaire voorzieningen die regelmatig worden schoongemaakt en voldoende schoonmaakmiddelen en -materialen.

Het is ook belangrijk om duidelijke richtlijnen te geven voor het schoonhouden van de school. Zo kunnen taken worden verdeeld onder docenten of kunnen leerlingen worden aangemoedigd om hun eigen klaslokaal schoon te houden. Door duidelijke regels en procedures te hanteren, kan worden voorkomen dat schoonmaakwerkzaamheden worden vergeten of over het hoofd worden gezien.

Soorten schoonmaakdiensten voor scholen

Allpro kan een totaalpakket aan diensten leveren om u zoveel mogelijk te ontzorgen. Maar dat hoeft niet, er zijn verschillende opties mogelijk. Dit is afhankelijk van uw wensen.

Al deze diensten kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften en voorkeuren, en kunnen worden uitgevoerd op een tijdstip dat het beste past bij de planning van de school.

Dagelijkse schoonmaak
De dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden, zoals het schoonmaken van klaslokalen, gangen, toiletten en andere gemeenschappelijke ruimtes in de school. Deze dienst kan worden afgestemd op uw specifieke behoeften en voorkeuren. 

Vloerreiniging
Het schoonmaken en onderhouden van verschillende soorten vloeren, zoals linoleum, tegels, beton, hout en tapijt. Dit kan bijvoorbeeld periodiek worden uitgevoerd, afhankelijk van het type vloer en het gebruik ervan. Deze dienst kan worden afgestemd op uw specifieke behoeften en voorkeuren. 

Glazen wassen
Dit omvat het reinigen van ramen, zowel van binnen als van buiten. Dit kan periodiek worden gedaan of op ad-hoc basis, afhankelijk van de behoefte en de locatie van de ramen.

Dieptereiniging
Diepgaande schoonmaakwerkzaamheden, zoals het reinigen van keukens, laboratoria en andere specifieke ruimtes in de school. Deze dienst kan periodiek worden uitgevoerd om te zorgen voor een grondige en hygiënische reiniging. 

Desinfectie en ontsmetting
Hierbij desinfecteren en ontsmetten wij verschillende oppervlakken en ruimtes in de school, om de verspreiding van ziektekiemen en virussen te voorkomen. Dit kan bijvoorbeeld van belang zijn tijdens het griepseizoen of bij het uitbreken van een besmettelijke ziekte. 

Afvalverwijdering
Dit omvat het verzamelen en afvoeren van afval en recyclingmateriaal, en het onderhouden van afvalbakken en -containers in de school.

Veelgestelde vragen

Kan ik een vaste schoonmaker/schoonmaakster verwachten?

Ja, wij werken altijd met vaste medewerkers. Mocht een vaste medewerker ziek zijn of met vakantie, dan werken we met vaste vervangers. We brengen u hiervan altijd vooraf op de hoogte.

Kan ik professionele schoonmaakmedewerkers verwachten?

Onze schoonmakers worden altijd op de locatie van onze opdrachtgevers ingewerkt door een rayonleidster. Zij is altijd beschikbaar voor zowel u als onze schoonmakers.

Wat kost het laten schoonmaken van mijn school?

Bij Allpro bent u verzekerd van de beste prijs-kwaliteit verhouding. Of dit nu eenmalige schoonmaak is of volledig ontzorgen, Allpro denkt met u mee. Aan de hand van de schoonmaakopdracht voor uw school maken wij de prijs voor u.

Moeten er schoonmaakmiddelen bij onze school aanwezig zijn?

Nee, Allpro zorgt altijd voor de juiste schoonmaakmiddelen en materialen. In overleg kunnen we uiteraard ook offreren exclusief schoonmaakmiddelen en materialen.

Gebruiken jullie milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen?

Allpro zet zich in voor een gezondere omgeving op een duurzamere manier. Daarom zetten wij ons in voor bedrijfsschoonmaak die veilig en milieuvriendelijk is. Dit betekent het gebruik van groene schoonmaakproducten en recycling waar mogelijk.

Wat zijn de tijdstippen waarop schoongemaakt wordt?

Samen met u stemmen we de schoonmaaktijden af.

Wat kan ik verwachten nadat jullie zijn gestart met schoonmaken?

Is er een periode schoongemaakt bij u? Dan evalueren we de kwaliteit. Hierbij checken we steekproefsgewijs de resultaten en leggen deze vast. Samen met de schoonmaak collega nemen we deze resultaten door en delen we kennis en ervaringen. En kijken we of en waar het nog beter kan. Zo werken we naar een steeds beter resultaat voor u.

Met wie kan ik contact opnemen nadat jullie zijn gestart met schoonmaken?

U heeft bij ons altijd 1 vast aanspreekpunt. Dus als u vragen heeft of wat wilt bespreken, dan zijn wij slechts 1 belletje verwijderd. Ook als er iets wijzigt, dan nemen wij zelf contact met u op. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.

Heeft u ons buiten de normale kantooruren nodig? Geen probleem! Daarom bieden we 24/7 ondersteuning voor al onze klanten – bel ons en we komen zo snel mogelijk!

Wat zeggen onze klanten

Als onderwijs instelling hebben wij behoefte aan een flexibele, kwalitatief goede en transparante schoonmaakpartner. Allpro bewijst iedere dag dat wij met de keuze voor Allpro de juiste gemaakt hebben. De ervaringen met Allpro zijn al jaren onveranderd goed. Als opdrachtgever heb ik zowel met leidinggevende als de uitvoerende medewerkers goed contact, en een eventueel probleem wordt snel verholpen. Door samen flexibel in uitvoering te zijn, houden wij ons mooie gebouw in een optimale onderhoudsstaat.

Rutger van den Bosch

Hoofd Facilitaire zaken, Krimpenerwaard College

Allpro verzorgt al jarenlang naar tevredenheid de dagelijkse, reguliere schoonmaak van onze locaties. Tevens zetten wij Allpro in voor periodiek onderhoud van onze vloeren en indien voorkomend voor een opleveringsschoonmaak. Allpro is een betrouwbare partner die zijn afspraken nakomt en meedenkt over de optimale invulling van de werkzaamheden. Het directe contact met Oscar en Yvonne Peeters en de flexibiliteit van het vakkundig personeel zijn grote pluspunten alsmede de concurrerende prijsstelling.

Els Maasdam

Directeur bestuurder, Kinderopvang KindeRdam

Op zoek naar een schoonmaakbedrijf
voor uw school? Zoek niet verder

Heeft u een vraag, laat het vooral weten. Wij helpen graag en reageren binnen 24 uur, vaak nog dezelfde dag.