Home / Schoonmaak van bedrijven / Graffiti verwijderen

Graffiti verwijderen

Voor ons een koud kunstje

 

 

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Graffiti op uw gebouw is erg vervelend en ontsiert de uitstraling. Gelukkig kunnen we dit prima verwijderen. Zelf graffiti verwijderen is niet verstandig. Het is namelijk essentieel om te weten wat exact de ondergrond is en welke verf is gebruikt. Op basis hiervan wordt namelijk bepaald welke methode van reinigen gebruikt gaat worden.

Welke graffitiverf is gebruikt?

Graffiti artiesten gebruiken verschillende soorten verf. Zoals acryl, glitter, glow in the dark verf, synthetisch etc. Afhankelijk van de verfsoort moet een bepaalde schoonmaakstrategie gehanteerd worden. De bestanddelen van de verschillende soorten verf reageren namelijk anders op schoonmaakmiddelen en de techniek voor het verwijderen. Allpro heeft jarenlange ervaring met graffiti verwijderen en weet precies wanneer een bepaald type verf loskomt van een bepaald type ondergrond.

Op welke ondergrond is de graffiti aangebracht? 

Als we langskomen analyseren we eerst de gevel. Is het aluminium, beton, steen, kunststof of rvs? Samen met de gebruikt verfsoort bepaalt dit het graffiti verwijderplan.

Graffiti verwijderplan

Wij maken een specifiek gevelbehandelplan in elke situatie en passen de methode van reinigen daarop aan. Stoom reinigen, chemisch reinigen of zandstralen zijn enkele voorbeelden.

Graffiti verwijderen met stoom

Met stoomcleanen wordt het oppervlak gereinigd met heet water tot wel 150 graden onder hoge druk. De verf wordt door de hoge temperatuur week en lost op in het water. Dit is de meest gemakkelijke manier om graffiti te verwijderen. En het is milieuvriendelijk, omdat we alleen water gebruiken. Nadeel is wel dat hardnekkige graffiti of verf met meerdere lagen niet altijd weg gaat met deze methode.

Graffiti verwijderen door middel van chemisch reinigen

Als graffiti verwijderen niet mogelijk is door middel van stoomcleanen, gaan we met een reinigingsmiddel aan de slag. Dit doen we vooral wanneer er meerdere lagen graffiti over elkaar heen zijn gespoten of als de verf hardnekkig is. Deze chemische middelen zorgen ervoor dat de verf van de ondergrond oplost of losweekt.

We zijn erg zorgvuldig met het kiezen van het juiste reinigingsmiddel. De ondergrond kan namelijk worden aangetast als er verkeerde reinigingsmiddelen gebruikt worden. Dus ook bij chemische reiniging kijken we vooraf naar de ondergrond en het type aanslag. Op basis hiervan bepalen we welke middelen we in welke verhouding mengen.

Als we klaar zijn met chemisch reinigen, spoelen we de gevel na met stoom of warm water. Zodat we de het grootste deel van de resterende chemicaliën kunnen opvangen en afvoeren.

Graffiti verwijderen door zandstralen

Lukt het niet met een reinigingsmiddel, dan verwijderen we de graffiti door middel van zandstralen. Hierbij mengen we speciale zandkorrels met water. Het zand dat we gebruiken is olivijn. Olivijn is beter geschikt dan gewone zandkorrels, vanwege de grotere hardheid. Kleine olivijn korrels worden samen met water gestraald op de gevel, zodat het verflaagje wordt weggeschuurd.

De belangrijkste factor die de mate van reiniging bepaalt, is de druk waarmee het straalmiddel op de gevel terechtkomt. Hiermee kunnen we de mate van reiniging bepalen. Te weinig druk en de gevel is niet goed gereinigd. Teveel druk en de gevel raakt beschadigd.

Naast de hoeveelheid druk bepaalt ook de afstand van de reiniger tot de gevel de mate van reiniging. Daarnaast is de korrelgrootte, korrelvorm en korrelhardheid van het straalmiddel van belang. Hoe groter, hoekiger en harder de korrel is, des te sneller de gevel schoon is. Maar het laagje dat we hiermee weghalen, wordt wel dikker.

Anti-graffiti coating

Als de graffiti weg is, dan kunnen we met een anti- graffiticoating de gevel beschermen tegen nieuwe graffiti. We gebruiken een impregneermiddel dat de gevel waterbestendig maakt. Hierdoor zal graffiti zich niet meer zo goed kunnen hechten aan de muur. En als er toch een graffiti op zit, dan kan deze eenvoudig verwijderd worden.

De voordelen van anti-graffiti coating:

  • Beschermt tegen UV straling
  • Biedt extra bescherming tegen weersinvloeden
  • Eenvoudig verwijderen nieuwe graffiti
  • Milieuvriendelijk en biologisch afbreekbaar
  • Vuil- en waterafstotend

 

U kunt hierbij kiezen uit een permanente of semi-permanente coating. Het laatste type vormt slechts een tijdelijke bescherming. Het middel is uitgewerkt nadat de gevel opnieuw gereinigd wordt. Een permanente anti-graffiti coating daarentegen werkt tot wel 8 jaar, ongeacht of de gevel gereinigd is.

Kosten graffiti verwijderen verhalen op gemeente

Afhankelijk van de aard en omvang van de graffiti, kunnen de verwijderingskosten hoog oplopen. Sommige steden en gemeentes halen de graffiti gratis voor u weg. Vooral in gevallen waar discriminerende of haat zaaiende boodschappen duidelijk te zien zijn. Het loont dus zeker en vast de moeite waard om dit eerst na te vragen. 

Nog even op een rij wat we allemaal doen

  • Analyseren van de gevel
  • Analyseren van de gebruikte verfsoort
  • Maatwerk graffiti verwijderplan
  • Goed opgeleide vakmensen die veilig en vakkundig te werk gaan.

Allpro, samen voor schoon

Allpro is sinds 1987 groot geworden met schoonmaak voor bedrijven. Met meer dan 100 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor een schone omgeving. We zijn vooral actief in Zuid-Holland en we verzorgen dagelijks de schoonmaak van ruim 100 kantoren, bedrijfs-en winkelpanden, zorginstellingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvangen en peuterspeelzalen.

Als wij schoonmaken, dan doen wij dat ook goed. Schoonmaak is onze basis. Maar we doen veel meer. Denk aan periodiek vloeronderhoud. Wilt u ook de buitenkant van uw gebouw schoon hebben? Geen probleem. Onze glazenwassers zorgen er voor dat uw ramen weer helemaal schoon worden. Ook kunnen we uw gevel reinigen.

Wat kunnen we voor u doen?

Heeft u een vraag, laat het vooral weten. Wij helpen graag en reageren binnen 24 uur, vaak nog dezelfde dag.