Home / Schoonmaak van bedrijven / Vloeronderhoud

Specialistisch vloeronderhoud

Zo blijft uw vloer in topconditie

 

 

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Als u een mooie vloer ook graag mooi wilt houden, dan is vloeronderhoud essentieel. Vloeren krijgen namelijk een hoop te verduren. Dagelijks lopen er tientallen mensen overheen. En er willen ook nog wel eens wat dingen op de vloer vallen. Daarnaast zorgen vuil en vocht voor slijtage. Naast schone werkplekken, pantry’s, wc’s is een schone en mooi onderhouden belangrijk voor het werkplezier van uw medewerkers en om een goede indruk te maken. Ook met uw bedrijfspand wilt u een goede indruk maken en dan is de vloer zeer belangrijk. De soort vloer bepaalt welk onderhoud nodig is. De meeste vloeren hebben zowel dagelijks als periodiek onderhoud en reiniging nodig. 

Advies voor vloeronderhoud

De vloer is een flinke investering. Om zo lang gebruik te kunnen maken hiervan raden wij aan om minimaal één keer per jaar groot onderhoud uit te laten voeren, bijvoorbeeld bij de linoleumvloer, natuursteen vloer of houten vloer. Daarnaast helpt periodiek reinigen ook bij het verlengen van de levensduur van uw vloer.

Alles wat wij doen is maatwerk. Dus afhankelijk van het gebruik van de vloer en uw wensen, maken wij een vloeronderhoudsplan. Zo gaan we op plekken waar de vloer veel te verduren krijgt (winkelcentra, kantoren en scholen) anders te werk dan op plekken waar er weinig op de vloer gelopen wordt.

Wat voor een soorten vloeronderhoud doen we? 

 

Vloeronderhoud pvc

Een pvc-vloer is van nature gebruiks-en onderhoudsvriendelijk. Om een pvc-vloer schoon te houden is dagelijks stofzuigen voldoende. En met 1 keer in de 2 weken goed dweilen blijft uw pvc-vloer tiptop in orde.

Na verloop van tijd kan er slijtage komen in de bovenste beschermlaag, de pu-laag. Er wordt wel eens gezegd dat deze laag niet extra beschermd hoeft te worden. Toch weten wij uit ervaring dat iedere laag vroeg of laat een herstelbeurt nodig heeft. Maar dat is geen probleem. Wij brengen dan een extra pu-beschermlaag aan als bovenste laag van uw pvc-vloer.

Vloeronderhoud linoleum

Door de jaren heen kunnen er vele lagen was over de vloer zijn gesmeerd. Dit zorgt ervoor dat de vloer er vies uitziet doordat de viezigheid tussen de lagen zit.

Onze vloerspecialisten halen deze waslagen weg. Dit moet wel goed gebeuren, anders kan het linoleum gaan verkleuren. Nadat we de lagen hebben weggehaald en goed schoongemaakt, brengen we een nieuwe beschermlaag aan.

Naast deze eenmalige actie, reinigen we en frissen we de vloer weer op.
Hoe wij te werk gaan is afhankelijk van het gebruik. Linoleumvloeren reinigen en opfrissen dient regelmatig te gebeuren. Maar heeft u een vloer die heel intens gebruikt wordt? Dan is een extra beschermlaag nuttig. In kantoren, winkels of werkplaatsen bijvoorbeeld ondergaan de vloeren heel wat loopverkeer en vindt er sneller slijtage plaats.

Vloeronderhoud tapijt

Voor tapijt zorgen we ervoor dat we de vlekken eruit halen en stofzuigen we periodiek. Hoe vaak is afhankelijk van hoe intensief het tapijt gebruikt wordt. Bij entrees en op de begane grond komen we vaker langs dan op de 5e etage. Simpelweg omdat er op de begane grond en bij de entree meer vuil naar binnen komt dan op de 5e etage.

Tip: zorg voor een goede, grote inloopmat zodat het meeste vuil daar blijft liggen.

Vloeronderhoud hout

Een houten vloer heeft een mooie, warme uitstraling. Na verloop van tijd kan deze uitstraling minder worden. Om de warmte weer terug te krijgen, schuren we de houten vloer en onderhouden deze. We maken het eerst schoon, gaan het schuren en werken het af met hetgeen past bij het hout.
We behandelen zowel glanzende als matte houten vloeren, zoals massieve vloerdelen als parket.

Allpro heeft ruime ervaring met het onderhoud van houten vloeren. We kijken goed naar de huidige afwerking van de houten vloer en stemmen daar het schoonmaakplan en onderhoud op af.

Vloeronderhoud beton

Uw betonvloer reinigen is regelmatig nodig. Door het knoeien met sap of vet, kunnen er doffe plekken ontstaan. Ook slijtage en natuurlijk ook kleine beschadigingen kunnen zich voordoen.

Wij reinigen uw betonvloer met de machine, zodat alle vuil is opgenomen. Daarna impregneren wij de vloer tegen indringen van water en vet. Hierdoor wordt de vloer harder en zorgt deze voor bescherming.

Tip: gebruik zachte neutrale zeep, geen alkalische of zure reinigingsmiddelen. En zeker geen schuurmiddelen.

Vloeronderhoud marmer en natuursteen

Het onderhoud en schoonmaken van een vloer van marmer of natuursteen draagt bij aan een langere levensduur en zorgt voor de exclusieve uitstraling die u wenst. Is de vloer vervuild geraakt of kan deze wel een opknapbeurt gebruiken? Alllpro zorgt ervoor. Wij hebben ervaring met de meest voorkomende natuursteen, zoals marmer, graniet, hardsteen en travertin.

Last van een verouderde of een bekraste marmeren of natuurstenen vloer? Dankzij het juiste onderhoud gaat de vloer er weer als nieuw uit zien. Dit doen we door het te behandelen met verschillende diamantpads, gevarieerd van grof tot fijn. Hiermee polijsten we de vloer, zodat deze er weer glanzend uit gaat zien.

Uiteraard bekijken we vooraf wat de best geschikte techniek is om uw natuurstenen vloer te onderhouden en ervoor te zorgen dat deze er weer als nieuw uit komt te zien.

Vloeronderhoud gietvloer

Een gietvloer bevat geen naden en is dus vuilbestendig. Toch heeft een gietvloer een regelmatige onderhoudsbeurt nodig. Wij gebruiken hiervoor aangepaste reinigingsmachines en maken de vloer opnieuw glanzend mooi.

 

Nog even op een rij wat we allemaal doen

  • Reinigen en polijsten van pvc
  • Conserveren en sprayen van linoleumvloeren 
  • Schoonmaken en reinigen van tapijt
  • Reinigen en herstellen van houten vloeren
  • Schoonmaken en impregneren van betonvloeren
  • Polijsten, impregneren of herstellen van natuurstenen vloeren, zoals marmer
  • Reinigen van gietvloeren.

Duurzaam vloeronderhoud

Bij vloeronderhoud werkt Allpro alleen met de beste middelen en materialen. En werken wij met milieuvriendelijke schoonmaakproducten. Daarnaast hebben al onze vloerspecialisten diverse certificaten, zoals die van SVS-opleiding vloeronderhoud.

Allpro, samen voor schoon

Allpro is sinds 1987 groot geworden met de schoonmaak van bedrijven. Met meer dan 100 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor een schone omgeving. We zijn vooral actief in Zuid-Holland en we verzorgen dagelijks de schoonmaak van ruim 100 kantoren, bedrijfs-en winkelpanden, zorginstellingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvangen en peuterspeelzalen.

Als wij schoonmaken, dan doen wij dat ook goed. Schoonmaak is onze basis. Maar we doen veel meer. Wilt u ook de buitenkant van uw gebouw schoon hebben? Geen probleem. Onze glazenwassers zorgen er voor dat uw ramen weer helemaal schoon worden. Ook kunnen we uw gevel reinigen. En we verwijderen graffiti op uw gevel.

Wat kunnen we voor u doen?

Heeft u een vraag, laat het vooral weten. Wij helpen graag en reageren binnen 24 uur, vaak nog dezelfde dag.