Home / Schoonmaak van bedrijven / Gevelreiniging

Gevelreiniging

Voor een professioneel verzorgde buitenkant van uw pand

 

 

 

Hoe kunnen wij u helpen?

Een gevel is het eerste wat uw klanten en medewerkers zien van uw gebouw. Door graffiti en de tand des tijds kan de aanblik van kantoren, ziekenhuizen, scholen en winkelcentra verminderen. Door middel van gevelreiniging verwijderen we deze aanslag. 

Als de gevel er niet meer mooi en schoon uitziet, ga dan niet zelf aan de slag, maar neem contact op met Allpro. Het renoveren, onderhouden of schoonmaken van uw gevel is namelijk specialistisch werk. We hanteren hierbij verschillende methoden, afhankelijk van het type aanslag en het type ondergrond.

Analyseren gevel

Als we langskomen analyseren we eerst de gevel. Is het aluminium, beton, steen, kunststof of rvs? En om wat voor een soort aanslag gaat het? Dit bepaalt het gevelbehandelplan.

Gevelbehandelplan

Wij maken een specifiek gevelbehandelplan in elke situatie en passen de methode van reinigen daarop aan. Zandstraal-, stoom- of chemische reiniging zijn enkele voorbeelden. 

Om de gevel in de toekomst te beschermen tegen aanslag, kunnen wij door middel van een speciale coating de gevel impregneren.

Gevelreiniging dmv zandstralen

Voor zandstralen gebruiken we olivijn. Olivijn is beter geschikt dan gewone zandkorrelds, vanwege de grotere hardheid. Kleine olivijnkorrels worden samen met water gestraald op de gevel, zodat de aanslag verwijderd wordt. Stralen is een mechanische vorm van reinigen. We schuren een dun laagje van het oppervlak weg, hierdoor wordt de gevel schoongemaakt. Doordat we een dun laagje wegschuren, is het noodzakelijk om de gevel na reinigen te impregneren.

De belangrijkste factor die de mate van reiniging bepaalt, is de druk waarmee het straalmiddel op de gevel terechtkomt. Hiermee kunnen we de mate van reiniging bepalen. Te weinig druk en de gevel is niet goed gereinigd. Teveel druk en de gevel raakt beschadigd.

Naast de hoeveelheid druk bepaalt ook de afstand van de reiniger tot de gevel de mate van reiniging. Daarnaast is de korrelgrootte, korrelvorm en korrelhardheid van het straalmiddel van belang. Hoe groter, hoekiger en harder de korrel is, des te sneller de gevel schoon is. Maar het laagje dat we hiermee weghalen, wordt wel dikker.

Zandstralen doen we onder andere om graffiti te verwijderen.

Gevelreiniging door middel van stoom

Ook bij stoomreiniging bestaat de kans op beschadiging. Met de hete stoom kunnen namelijk zouten oplossen die in de gevel zitten. Dit kan zoutuitbloei op de gevel veroorzaken. Ook kunnen de zoutkristallen ervoor zorgen dat de voegen kapot gaan. Laat ook dit dus uitvoeren door een professional van Allpro.

Met name op gezonde baksteengevels is een stoomreiniging vaak een goede methode. Er wordt maar weinig water in de gevel ingebracht, de mechanische schade kan gering blijven, en er blijven geen chemische restproducten achter die schade kunnen veroorzaken.

Stoomreinigen doen we voornamelijk bij milde aanslag, zoals mos of klimop.

Chemische reiniging

Ook bij chemische reiniging kijken we vooraf naar de ondergrond en het type aanslag. Op basis hiervan bepalen we welke middelen we in welke verhouding mengen. Deze chemische middelen zorgen ervoor dat het vuil van de ondergrond oplost of losweekt.

Sommige middelen zoals zuren kunnen kalkvoegen of natuursteen aantasten of bouwschadelijke zouten mobiliseren. De mogelijkheden zijn sterk afhankelijk van het type ondergrond en de materialen waaruit de gevel is opgebouwd.

Als we klaar zijn met chemisch reinigen, spoelen we de gevel na met stoom of warm water. Zodat de het grootste deel van de resterende chemicaliën kunnen opvangen en afvoeren. Maar er blijft altijd een deel van het chemische product in de gevel achter.

Chemisch reinigen doen we onder andere bij verfresten of roet.

Gevel gereinigd, dan impregneren

Het reinigen van gevels zorgt in de meeste gevallen ervoor dat er een dun laagje van de gevel is afgehaald. Vergelijk het maar met het polijsten van een auto. Dat zorgt ervoor dat de lak ‘open’ gaat staan en dat het sneller vuil opneemt. Daarom wordt na polijsten een waxlaag aangebracht om de laklaag weer te ‘sluiten’. Zo ook met gevels. Metselwerk en vele soorten natuursteen zijn na reiniging door het verwijderen of aantasten van de bovenste laag vaak poreuzer waardoor de gevel meer water opneemt en er kans op vorstschade optreedt en een snellere en diepere vervuiling van de gevel. Daarom impregneren we de gevel na een reiniging.

Nog even op een rij wat we allemaal doen

  • Analyseren van de gevel
  • Maatwerk gevelbehandelplan
  • Afspraken over de kwaliteit
  • Goed opgeleide vakmensen die veilig en vakkundig te werk gaan.

Allpro, samen voor schoon

Allpro is sinds 1987 groot geworden met schoonmaak van bedrijven. Met meer dan 100 medewerkers zetten wij ons dagelijks in voor een schone omgeving. We zijn vooral actief in Zuid-Holland en we verzorgen dagelijks de schoonmaak van ruim 100 kantoren, bedrijfs-en winkelpanden, zorginstellingen, kinderdagverblijven, buitenschoolse opvangen en peuterspeelzalen.

Als wij schoonmaken, dan doen wij dat ook goed. Schoonmaak is onze basis. Maar we doen veel meer. Denk aan periodiek vloeronderhoud. Wilt u ook de buitenkant van uw gebouw schoon hebben? Geen probleem. Onze glazenwassers zorgen er voor dat uw ramen weer helemaal schoon worden. En we verwijderen graffiti op uw gevel.

Wat kunnen we voor u doen?

Heeft u een vraag, laat het vooral weten. Wij helpen graag en reageren binnen 24 uur, vaak nog dezelfde dag.